REX online portál Navigace

Centrum bezpečí - Našim cílem je poskytnout Vám bezpečnější a jednodušší život


Zpět na z našeho blogu

Senioři jsou nejzranitelnější doma – pomůže SOS tlačítko

Výzkumy ukazují, že senioři jsou nejzranitelnější právě v domácím prostředí. Díky SOS tlačítku pro seniory si lze snadno zavolat pomoc v případě potřeby.


Dle výzkumů je pád nejčastějším typem zranění u seniorů. Jedná se až o 75 % všech úrazů. Nejzranitelnější jsou lidé ve věku nad 60 let. Navíc dle statistik v USA se 55 % všech zranění způsobených pády odehraje doma a dalších 23 % v blízkosti domova, například na zahradě.

SOS tlačítko pro seniory je proto vhodným řešením pro starší, kteří žijí sami doma. SOS tlačítko se snadno nosí jako přívěsek na krk. V případě potřeby stačí zmáčknout tlačítko na přední straně a ihned se odešle notifikace příbuzným nebo sousedům do aplikace REX Online nebo pomocí SMS na přednastavená čísla. V aplikaci lze též zobrazit přesnou GPS polohu SOS tlačítka. Přesnost GPS polohy je zhruba 1-3 m mimo budovy.

Zařízení ihned po stisknutí pošle SOS notifikaci včetně přibližné GSM polohy (přesnost v řádu stovek metrů až jednotek km). Následně vyhledá svoji polohu pomocí GPS satelitů a tu odešle v druhé zprávě přibližně do 1 minuty. Tím chrání soukromí uživatele (nejsou průběžně zaznamenávány polohy) a zároveň šetří baterii. Navíc SOS tlačítko pro seniory na krk je voděodolné a lze si ho vzít s sebou i např. do sprchy. Koupelna je totiž dle statistik jedním z nejčastějších míst úrazu seniorů. Další výhodou je dlouhá výdrž baterie až 3 roky. Není potřeba se tedy starat o pravidelné nabíjení. Po vybití baterie jednoduše zašlete zařízení na výměnu do našeho servisu.

Jako jediní na trhu nabízíme i možnost připojení SOS tlačítka na 24/7 pult centrální ochrany. Po stisknutí SOS tlačítka se operátor nejprve pokusí telefonicky kontaktovat seniora. V případě úrazu nebo pokud se seniorovi nedovolá, vysílá specializovanou zásahovou službu, která může mít klíče od vstupu do domu či bytu a je vyškolena v první pomoci. Tato služba je dostupná po celé ČR.

Zdroje:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10578721

https://agesafeamerica.com/home-safety-seniors-statistics-solutions/

https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/falls




Kontaktní formulář

Chyba: Kontaktní formulář nebyl nalezen.